Tiedot:
Grappoli Corbarino on muinainen italialainen tomaattilajike Campaniasta. Kuten nimestä voi päätellä, se tulee Corbarasta, pienestä kunnasta, joka sijaitsee Vesuvius vuoren ja maakunnan pääkaupungin Salernon välissä.
Vanhan italialaisen perinteen mukaan kypsät hedelmät ja panicles on edelleen sidottu suuriin viinirypäleisiin, ripustettu kuivaan, ilmavaan paikkaan ja säilytetty siten talvella.
Grappoli Corbarino tuottaa paljon rapeita punaisia taatelitomaatteja, joissa on hedelmäinen tomaattiaromi.
Kasveilla on normaali, tummanvihreä lehdet ja ne kasvavat noin 180 cm: n korkeuteen useilla versoilla. Lajiketta voi kasvattaa pensasmaisesti,karsien vain kasvia ilmavuuden tuomiseksi sisälle. Jopa 10 tomaattia kasvaa lyhyillä, vahvoilla paniclesilla. Usein hedelmäpäät haarautuvat ja muodostavat kaksinkertaisia nippuja, sitten tietysti on vastaavasti enemmän hedelmiä korjattavaksi.
Lannoituksesta keskipitkän varhaisen lajikkeen kypsyyteen kestää noin 60 päivää. Soikeat, kirkkaan punaiset tomaatit ovat hyvin yhtenäisiä sekä muodoltaan että kooltaan.
Hedelmien halkaisija on 3–3,5 cm, ne ovat 4–5 cm pitkiä ja painavat jopa 30 g.
Mehukas liha piilottaa 2 siemenkammiota. Paksu, mutta ei epämiellyttävän kova kuori takaa puhkeamattomat, virheettömät hedelmät myös sateisella säällä. Kuvailisin makua hedelmäiseksi ja tasapainoiseksi makeaksi ja happamaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti