Nro.162.) Cuer di bue Albenga

 Cuer di Bue-tarkoittaa härän sydäntä Italiaksi.Cuer di Bue Albenga tomaatti on lähtöisin Ligurian rannikkokaupungista Albengasta joka sijaitsee Pohjois-Italiassa.

Italiaisista tomaateista ruuan valmistukseen suosituinpia lienee Roma ja San Marzano tomaatit,mutta tämä herkullinen lihaisa härän sydän on Pohjois-Italian suosikki.Taustatutkimus osoitti että kasvattajat rakastavat tätä tomaattia sekä suoraan syötynä mutta myös upeana pasta/ruokatomaattina jolloin makujen rikkaus korostuu.


Itselläni on ollut haasteita saada suuret päärynän muotoiset häränsydämmet kypsymään ajoissa ja tänäkin vuonna jäi lajikkeita toteutumatta.Vaikka Cuer di bue Albenga lasketaan myöhäisiin tomaatteihin se todellakin yllätti suurella sadon tuotolla joka loppui vasta syksyllä kun kasvattaja päätti että on aika saada taimet alas.

Tämä määrittelemätön korkea kasvi suolsi yli 2m korkeudelle sekä päärynän että syvästi poimutetun päärynän muotoisia herkkuja joiden maku on huikaisevan autenttinen!







Ihan omaksi huvikseni keräsin siemenet erotellen ne 162.A.

Sileä Päärynä








Ja

162.B.

Ryppyinen Päärynä




Se vaikuttaako tämä jako yhtään mihinkään,en tiedä mutta ompahan hauska katsoa!

Kyseessä kuitenkin on jo vakiintunut lajike eli uskoisin jälkeläisten olevan melko lailla samanlaisia kasveja.



Yhteenvetona sanoisin että tämä tomaatti on todellakin kokeilemisen arvoinen sekä maun,tuottavuuden että yleiskokemuksen vuoksi!

Ja vaikka satoa joutuukin odottamaan niin kysytettävyys sisällä oli yllättävän hyvä ja maku ei kärsinyt siitä,siksipä annan arvosanaksi tällä tomaatille huikeat 9 pistettä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti