818.) Heart of Ashkabat

 Hieman taustaa:

Ashgabatin sydänSerdce Ashchabada tai Ashgabatin sydän, tällä muinaisella härkäsydämellä on monia nimiä. Kuten nimestä voi päätellä, se tulee Turkmenistanin pääkaupungista Ashgabatista. Se kasvatettiin 1960-luvulla silloisessa Turkmenistanin sosialistisessa neuvostotasavallassa (TuSSR) ja tuli Venäjän lajikerekisteriin vuonna 1972.

Ashgabatin sydämessä on keskikokoisia, aprikoosinvärisiä, sydämenmuotoisia hedelmiä. Normaalilehtisillä kasveilla on harva lehdet, hoikka kasvu ja ne kasvavat vain noin 130 cm: n korkeuteen. Lannoituksesta sadonkorjuun kypsymiseen kuluu noin 65 päivää. 4-7 tomaattia kasvaa paniclea kohti. Hedelmät ovat keskimäärin 6-10 cm korkeita, jopa 10 cm pitkiä ja painavat jopa 500 g.

Täysilihaisissa härän sydämissä on herkästi sulava liha ja vain muutama siemen. Kiiltävä, pehmeä kuori ympäröi suhteellisen räjähtäviä hedelmiä. Maku on mieto, hedelmäinen, makea, ilman suurta happamuutta.

ps. Erittäin suuri karoteenipitoisuus sekä Hyvä taudinsietokyky jopa ruttoa vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti