Vuoden 2021 Tomaatit alkavat Sinisellä Mikrodwarf tomaatilla jota kutsutaan myös Huonetomaatiksi.Nyt alkuun kopiotua kuvausta lajikkeesta eli :
Sininen huone-tomaatti on pieni, kompakti pensas-tomaatti, joka tuottaa kauniita, makeita, sini-violetteja hedelmiä. Vain 30-50 cm: n korkeutensa ansiosta se on ihanteellinen kasvattamiseen ruukuissa parvekkeella tai terassilla. Se voidaan istuttaa ympäri vuoden ja, kuten nimestä voi päätellä, viettää talven aurinkoisella ikkunalaudalla huoneessa. Tämä tekee siitä täydellisen tomaatin muille kuin puutarhan omistajille.
Kuten jo mainittiin, sininen huonetomaatti soveltuu ruukkuihin kasvattamiseen kompaktin kasvun ja matalan korkeuden vuoksi. Kesällä sitä voidaan kasvattaa aurinkoisessa, suojaisassa paikassa parvekkeella tai terassilla, mutta myös suojaisalla avoimella kentällä tai kasvihuoneessa. Talvella se tuntuu mukavimmalta aurinkoisella ikkunalaudalla, ja se on pölytettävä joko harjalla tai ravistamalla sitä varovasti.
Talvikasvatusta tuskin itse harkitsen vaikka houkuttavalta kuulostaakin,niin kaipaan kyllä lepoaikaa ladata akkuja ja miettiä kasvatus suunnitelmia.
26.7.2021
Mikrodwarfien hieman epäonnistuneesta kasvatuksesta teinkin jo postauksen joten tyydyn aloittamaan lajike kuvilla joita lisäilen sitten sadon korjuun myötä.
Maistamaan en vielä ole tätä söpöläistä ole päässyt,mutta antho väritys ei petä kauneudellaan!
Tarina jatkuu...
Hedelmä kokoon huomasin olevan vaikutusta kun ruukku oli kovin pieni,tosin janokin varmaan vaikutti tänä hellekesänä näihin ns.kituruukuissa kasvaviin taimiin.
Laitan vielä tähän loppuun tunnusomaisemmat kuvat lajikkeen sävyistä,eli kypsyessään punastus tulee näkyviin,osassa antho selkeän vahva n.puolen hedelmän osalta ja osalla voimakkaampi punastus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti