Tämä on vanhan Italian "talvirypäleen" tomaatti, jossa viljelijät ripustivat hedelmien peittämät viiniköynnökset ja pysyivät tuoreina pitkälle talveen. Ne myös kuivuvat täydellisesti ja muistuttavat pieniä romanitomaatteja. Maukas hedelmä on herkullinen ja sopii erinomaisesti välipalaksi, tuoreena tai kuivattuna.
Punainen tahna. 60-70 päivää. Puoliksi det.
Grappoli d'Invernon pienet pensaat kypsyvät aikaisin 1-2 unssilla, luumukokoisilla hedelmillä, jotka säilyvät erittäin hyvin poimittuina. Tuoreena syötynä vaikuttava maku muuttuu herkullisuudeksi kuivuttuaan. Se on myös hyvä paahdettu. Valikoima tomaattityyppiä, jonka kantoja kasvatetaan monilla Italian alueilla talvisäilytystä varten. Hedelmät sidotaan ristrasiin, ripustetaan viileään paikkaan ja säilytetään kuukausia. Näimme tämän tehtävän Italiassa ja olemme onnistuneesti tehneet sen itse, mikä tekee täydellisestä kotitekoisesta pizzan täytteestä koko talven. Grappoli d'Inverno tarkoittaa italiaksi "talvikimppuja".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti